Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός στον Βόλο, ένας αγνοούμενος, 110 εγκλωβισμένοι – Διακοπή κυκλοφορίας

Μετά τη δύσκολη νύχτα που πέρασαν ο Βόλος και η Μαγνησία, εξακολουθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη μέρα, καθώς η σφοδρή καταιγίδα συνεχίζεται επί 10 συνεχόμενες ώρες και αναμένεται να συνεχιστεί όλο το 24ωρο. Ανησυχία προκαλεί το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, που περνάει μέσα από συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί με μήνυμα του 112 ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στον Βόλο λόγω της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων.

Ήδη υπάρχει ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος, ενώ άλλοι 110 άνθρωποι, κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, είναι εγκλωβισμένοι.

Δείτε:

Κακοκαιρία Daniel -Βόλος: Ένας νεκρός από κατολίσθηση

Κράτος σε διάλυση: Μετά τις φωτιές, πλημμύρες – Σοβαρά προβλήματα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα (βίντεο)

Νεκρός στο μεταξύ εντοπίστηκε ένας 70χρονος οδηγός, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από το ρέμα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonotanews, τον άνδρα, που είναι κτηνοτρόφος, αναζητούσαν επί δύο ώρες καθώς γνώριζαν ότι είχε ξεκινήσει για να πάει να ταΐσει τα ζώα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση η οποία προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, υπάρχει και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στην περιοχή του Βόλου. Ο 42χρονος παρασύρθηκε από ρέμα και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του.

Χάος επικρατεί στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, οι οποίοι δεν ξεχωρίζουν από τους πραγματικούς χειμάρρους που έχουν υπερχειλίσει

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μέχρι στιγμής, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων,  στα εξής σημεία:

  • στην επ.ο. Λάρισας Αγιάς στο ύψος από Δήμητρα έως Γερακάρι,
  • στην επ.ο. Βελίκας Αγιοκάμπου &
  • στο ρεύμα ανόδου της οδού Υγείας από Καρδίτσης προς Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Νωρίτερα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας είχε ανακοινώσει την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στα εξής  σημεία:

  • στην Περιφερειακή οδό Βόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου Φυτόκου έως τον κόμβο Μελισσατίκων,
  • στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά &
  • στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση με την οδό Αθηνών ως την οδό Νεαπόλεως.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί